www.artalert.nl - 2018 © Langenberg Uitgeverij

Postbus 94664 - 1090 GR Amsterdam. info@artalert.nl

Maandelijkse Expositie Agenda van Galeries en Musea in Nederland

A

B

E

C

D

Inhoud Art Alert

Kijk hier voor de exposities per plattegrond van Amsterdam

Den Haag Nederland Utrecht Rotterdam

Plattegrond Nederland

Plattegrond

Den Haag

Plattegrond Utrecht

Plattegrond Rotterdam

Kijk hier voor de exposities per plattegrond in Nederland

PayPal: Jaarabonnement op Art Alert, 29,50 voor 10 nrs. kopen Art Alert Jaarabonnement Euro 29,50 voor 10 nrs. inclusief verzendkosten in Nederland Art Alert Proefabonnement Euro 10,00 voor 3 nrs. inclusief verzendkosten in Nederland PayPal: Art Alert Proefabonnement, 3 nummers, voor Euro 10.00, inclusief verzendkosten in Nederland kopen

Klik hier voor uw Abonnementkaart Art Alert

Meer lezen? Ga naar www.vernissage-magazine.nl

jaarabonnement Art Alert.jpg

Amsterdamse kunstenaars doen mee met de Kunst10daagse Bergen


Artists aan Zee

19 t/m 28 oktober 2018

Opening 20 oktober 2018, 16.00-18.00 uur

Julianaduin 45, Bergen aan Zee


Bus vanuit Amsterdam met Arti op stap

-20 oktober 2018 om 11.00 uur naar Kunst10daagse met opening om 16 uur in Bergen aan Zee


Met o.a. Guillaume Lo-a-Njoe, Wilma Laarakker, Harald Schole, Angeliek Ververs, Nella Montfoort, Willem Vaarzon Morel en Sylvia Willink

www.arti.nl


Anna Khodorovich. Aan het strand. Olieverf op doek 30x40cm.

Meer dan 400 ateliers te bezoeken tijdens het Landelijk Atelierweekend


Tijdens de Nationale Kunstweek vindt op 17 en 18 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Meer dan 400 beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties.


Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Een weekend lang zijn in heel Nederland meer dan 400 ateliers te bezoeken. Dit evenement wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.


Het beeld op de themaposter van dit jaar is een foto van het atelier van Marianne Y. Naerebout.

In De Balie zijn in oktober twee nieuwe exposities te zien.

Here but there van de in Nederland gevestigde documentair fotografe Fabiola Minda (Equador 1986) laat zien hoe universeel mensen zich gedragen in het tijdperk van technologie.


De fotoserie is een weergave van anderhalf jaar reizen in drie continenten en toont de obsessieve behoefte aan verbinding en het delen van ervaringen. Waardoor we verbazingwekkende kleine dingen in het leven missen en niet (meer) weten hoe we echt contact kunnen maken.


Portraits of Land is de titel van de Afrovibes tentoonstelling met nieuwe verhalen over land, geschiedenis en de universele zoektocht naar identiteit. Werken uit onder andere Zuid-Afrika, Kenia en Nederland geven een gevarieerde en persoonlijke interpretatie van diverse kunstenaars over de relatie met hun omgeving, zowel sociaal, politiek als cultureel.


Beide exposiites zijn in de openbare ruimtes van De Balie en gratis toegankelijk.  

De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10

Amsterdam, Nh 1017 RR

www.debalie.nl.


Here but there, foto Fabiola Minda

Design Museum Den Bosch presenteert

Jean Cocteau – Metamorphosis


Van 10 november 2018 t/m 10 maart 2019

Jean Cocteau (1889-1963) is een tot de verbeelding sprekend kunstenaar. Hij uitte zich in bijna alle artistieke media: van poëzie en literatuur, beeldende kunst en vormgeving tot theater en zijn favoriete medium: film.


Maar meer nog dan om zijn werk was Cocteau bekend om zijn opmerkelijke leven. Hij omgaf zich met beroemdheden als Sergei Diaghilev, Edith Piaf, Pablo Picasso en Coco Chanel en raakte geregeld in opspraak vanwege zijn homoseksualiteit en drugsgebruik.

Design Museum Den Bosch presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van Jean Cocteau in Nederland.


Design Museum Den Bosch - De Mortel 4

5200 AA - 's-Hertogenbosch

Zondag, 28 oktober a.s., 14.00-16.00 uur,

Comenius Museum Naarden:

Lezing ‘De Tsjechische Underground 1969-1989’, door: Kees Mercks.

Na het abrupte einde van de Praagse Lente in 1968 gaan vele schrijvers en musici ondergronds of vluchten naar het buitenland.

Kees Mercks Slavist en vertaler gaat mede op basis van persoonlijke ervaring in op de werken van degenen die bleven zoals Vaculík, Havel, Hrabal en zij die vluchtten zoals Škvorecký en Kundera. Hij legt verbanden tussen de schrijvers onderling en met de muziek van Charta 77 leden zoals de populaire popzangeres Marthe Kubišová en de protest zanger Hutka, die in 1978 naar Nederland uitweek.
Mercks verzorgt tevens een rondleiding door het museum.

Kosten: Voor entree, lezing, koffie en rondleiding tezamen: € 10,=; Museumkaart: €5,=.  Aanmelden via: info@comeniusmuseum.nl of tel.: 035-694 30 45 (di-zo 12-17 uur).
Locatie: Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden.

www.comeniusmuseum.nl.

Van 10 tot en met 18 november vindt in heel Nederland de zestiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. Daarvoor hebben nu al honderden kunstenaars en organisaties zich aangemeld. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, musea en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten.


De Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar. Daarna vindt in het eerste weekend een van de grootste kunstbeurzen plaats waar kunstenaars zelf kunnen exposeren: de Nationale Kunstdagen in de Beursfabriek in Nieuwegein (10 en 11 november). Circa 200 kunstenaars tonen en verkopen daar hun werk.


Tijdens de week zelf zijn in heel Nederland kunstzinnige locaties te bezoeken en organiseren veel galerieën, musea, lokale verenigingen en meer, speciale activiteiten zoals exposities, workshops, demonstraties en rondleidingen. Ook staat beeldende kunst bij meerdere gemeentes een week lang extra in de belangstelling.


De Kunstweek wordt afgesloten met het Landelijk Atelierweekend op 17 en 18 november. Dit evenement is binnen enkele jaren uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Tijdens dit weekend stellen meer dan 400 kunstenaars in het hele land hun atelier open voor het publiek en worden workshops en demonstraties georganiseerd.


Het thema-beeld van de Kunstweek is dit jaar geïnspireerd op het feit dat bijna iedereen in Nederland zich af en toe bezighoudt met (het maken van) kunst.


Kunstliefhebbers vinden op Kunstweek.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens de Kunstweek te bezoeken zijn, evenals meer informatie over het Landelijk Atelierweekend, Kunstenaar van het jaar, de Nationale Kunstdagen en andere evenementen tijdens de Kunstweek.


www.kunstweek.nl